top of page
White Restaurant Coming Soon Instagram Post.png

OPCJA 1

110,- / osoba

 

Dania główne 350g/os(mix asortymentu) – dostępne w bufecie w podgrzewaczach 

Kapusta wigilijna z suszonym borowikiem VG 

Pierogi z kapusta i grzybami i okrasa z rumianej cebulki VG 

Gnocchi w emulsji maślanej z koprem ogrodowym WG 

Mix sałat z pieczonym burakiem, marynowaną dynia ,karczochem z dresingiem korzennym 

 

Przekąski zimne 200g/os: 

Sałatka jarzynowa tradycyjna WG ( opcja wegańska na życzenie) 

Deska mięs pieczonych i pasztetów serwowanych z polskimi piklami 

Tymbaliki drobiowe z zielonym groszkiem i marchewką serwowane z cytryną 

Tatar ze śledzia na grzance pszennej z koperkiem i cebulą 

Pieczywo 

 

Desery 120g/os: 

Piernik z powidłami śliwkowymi 

Rolada makowa 

Sernik na spodzie czekoladowym 

OPCJA 2

180 zł/ os

Zupy 250ml/os: (jedna pozycja do wyboru dla całej grupy) 

Wigilijny barszcz czerwony serwowany z uszkami z kapustą i grzybami WG 

Krem z podgrzybków z nutką śliwowicy z groszkiem ptysiowym VG 

 

Dania główne 500g/os (mix asortymentu) - dostępne w bufecie w podgrzewaczach 

Tradycyjna kapusta wigilijna z suszonymi grzybami VG 

Opiekane pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulą VG 

Dorsz panierowany w prażonych migdałach 

Schab pieczony w wędzonych śliwkach i żurawinie 

Kopytka z klarowanym masłem WG 

Pęczotto z dynią ,podgrzybkiem i prażonym jarmużem VG 

 

Przekąski zimne 300g/os: 

Polędwiczka wieprzowa sous vide marynowana w pudrze grzybowym serwowana na musie żurawinowym 

Domowy pasztet w glazurze śmietanowo - żurawinowej z marynowaną kurką i cebulką 

Jajko z musem chrzanowym oraz pescado z dodatkiem kawioru i koperku WG 

Tatar ze śledzia z czerwoną cebulą podany na pumperniklu 

Deska mięs pierzystych z domowymi marynatami i ćwikłą lub Ryba po grecku klasyczna 

Seler marynowany w nori , podany na sosie jogurtowo-majonezowym z cebulką VG 

Tymbaliki grzybowe z karpiem 

Pieczywo 

 

Sałatki 100 g/os: 

Mix sałat z pieczonym burakiem, pomarańczą, pudrem z koziego sera i karmelizowanymi pestkami słonecznika WG 

Tradycyjna sałatka jarzynowa WG ( opcja wegańska na życzenie) 

 

Desery 150g/os: ( 3 do wyboru ) 

Rolada makowa z lukrem i kandyzowana skórką pomarańczową WG 

Piernik z powidłami śliwkowymi oblany czekoladą WG 

Sernik z karmelizowaną skórka pomarańczy w czekoladowym ganache WG 

Mus piernikowy w czerwonym glaze i żurawiną VG 

 

Do 6h ` 

 

Pakiet bufetowy nr 3 - 225 zł netto/os 

Zupy 280 ml/os: (dwie pozycje do wyboru 

bottom of page