


OPCJA 1
110,- / osoba
Dania główne 350g/os(mix asortymentu) – dostępne w bufecie w podgrzewaczach
Kapusta wigilijna z suszonym borowikiem VG
Pierogi z kapusta i grzybami i okrasa z rumianej cebulki VG
Gnocchi w emulsji maślanej z koprem ogrodowym WG
Mix sałat z pieczonym burakiem, marynowaną dynia ,karczochem z dresingiem korzennym
Przekąski zimne 200g/os:
Sałatka jarzynowa tradycyjna WG ( opcja wegańska na życzenie)
Deska mięs pieczonych i pasztetów serwowanych z polskimi piklami
Tymbaliki drobiowe z zielonym groszkiem i marchewką serwowane z cytryną
Tatar ze śledzia na grzance pszennej z koperkiem i cebulą
Pieczywo
Desery 120g/os:
Piernik z powidłami śliwkowymi
Rolada makowa
Sernik na spodzie czekoladowym
OPCJA 2
180 zł/ os
Zupy 250ml/os: (jedna pozycja do wyboru dla całej grupy)
Wigilijny barszcz czerwony serwowany z uszkami z kapustą i grzybami WG
Krem z podgrzybków z nutką śliwowicy z groszkiem ptysiowym VG
Dania główne 500g/os (mix asortymentu) - dostępne w bufecie w podgrzewaczach
Tradycyjna kapusta wigilijna z suszonymi grzybami VG
Opiekane pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulą VG
Dorsz panierowany w prażonych migdałach
Schab pieczony w wędzonych śliwkach i żurawinie
Kopytka z klarowanym masłem WG
Pęczotto z dynią ,podgrzybkiem i prażonym jarmużem VG
Przekąski zimne 300g/os:
Polędwiczka wieprzowa sous vide marynowana w pudrze grzybowym serwowana na musie żurawinowym
Domowy pasztet w glazurze śmietanowo - żurawinowej z marynowaną kurką i cebulką
Jajko z musem chrzanowym oraz pescado z dodatkiem kawioru i koperku WG
Tatar ze śledzia z czerwoną cebulą podany na pumperniklu
Deska mięs pierzystych z domowymi marynatami i ćwikłą lub Ryba po grecku klasyczna
Seler marynowany w nori , podany na sosie jogurtowo-majonezowym z cebulką VG
Tymbaliki grzybowe z karpiem
Pieczywo
Sałatki 100 g/os:
Mix sałat z pieczonym burakiem, pomarańczą, pudrem z koziego sera i karmelizowanymi pestkami słonecznika WG
Tradycyjna sałatka jarzynowa WG ( opcja wegańska na życzenie)
Desery 150g/os: ( 3 do wyboru )
Rolada makowa z lukrem i kandyzowana skórką pomarańczową WG
Piernik z powidłami śliwkowymi oblany czekoladą WG
Sernik z karmelizowaną skórka pomarańczy w czekoladowym ganache WG
Mus piernikowy w czerwonym glaze i żurawiną VG
Do 6h `
Pakiet bufetowy nr 3 - 225 zł netto/os
Zupy 280 ml/os: (dwie pozycje do wyboru
